Alles over een uitzendbureau

Alles over een uitzendbureau

Iedereen heeft er vast wel eens van gehoord, of er mee te maken gehad, een uitzendbureau. Toch is het niet voor iedereen duidelijk wat nou allemaal mogelijk is binnen een uitzendbureau. Dat ga je lezen in deze blog!

Wat is een uitzendbureau?

Stel je voor, je bent op zoek naar een tijdelijke of langdurige baan. Vaak kom je dan terecht bij een uitzendbureau. Ondertussen zijn er rond de 15.000 uitzendbureaus in Nederland. Een uitzendbureau is een bemiddellaar tussen mensen die op zoek zijn naar werk, en bedrijven die op zoek zijn naar personeel. Als uitzendbureau ben je elke dag bezig om de juiste openstaande vacatures te vinden waar je de juiste mensen kan voorstellen. Je kan je als werkzoekende gratis inschrijven bij een uitzendbureau. Als je als bedrijf hard op zoek bent naar wat nieuwe werknemers, kan je gratis vacatures plaatsen.

Wat zijn de diensten van een uitzendbureau?

Een uitzendbureau biedt een aantal verschillende diensten aan. Hieronder lees je welke.

  • Uitzending, vaak een tijdelijke klus/baan die enkele dagen tot maximaal enkele maanden kan duren.
  • Detacheren, dit zijn vaak wat langere werkzaamheden van rond een half jaar. Dit biedt de persoon in kwestie wat meer vastigheid.
  • Payroll, hierbij geeft een bedrijf de verantwoordelijkheid uit handen en komt je personeel in dienst van een payrollonderneming.
  • Werving en selectie, hier regelt het uitzendbureau de werving en selectie voor een bedrijf.

Een goed uitzendbureau zoeken

Mocht je als persoon of bedrijf op zoek zijn naar een uitzendbureau, dan is het handig om goed onderzoek te doen waar jij je vacature wilt plaatsen als bedrijf, of waar jij als werkzoekende een nieuwer tijdelijke klus of baan wilt zoeken. Dit kan je het beste in de regio doen waar jij woont. Ik heb mijzelf ingeschreven bij uitzendbureau Kraeft en bij uitzendbureau Future! Ik was namelijk op zoek om iets tijdelijks te doen in mijn ‘gap year’. Ik ben toen bij Future en Kraeft terechtgekomen en ik was uitermate tevreden met de service die ze geboden hebben! Ik heb in beide gevallen een erg prettig gesprek gehad en we zijn samen tot een uitstekende oplossing gekomen!

admin

Reacties zijn gesloten.