Een nieuwe uitdaging aangaan als monteur

Een nieuwe uitdaging aangaan als monteur

Ben je opzoek naar een nieuwe baan, maar weet je niet wat je wilt gaan doen? Wellicht zijn monteur vacatures wel wat voor jou! Maar wat doet een monteur eigenlijk en welke voordelen brengt het met zich mee? In dit artikel vertellen we je er meer over. 

Maar wat is een monteur eigenlijk?

Een monteur bouwt verschillende soorten technische installaties. Doordat er een groot aantal verschillende technische installaties bestaan, is een monteur vaak gespecialiseerd in een klein deel. Zo heb je monteurs die rioolbuizen aanleggen of monteurs die gespecialiseerd zijn in auto’s. Monteurs worden vaak stereotiep afgebeeld in een blauwe overall, de werkkleding is echter veel diverser. 

De opleiding van een monteur

Je kunt een monteur  worden met verschillende opleidingen. Het hangt er namelijk vanaf in welke categorie je je wilt specialiseren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor praktijkonderwijs tot hoger beroepsonderwijs. De gebruikelijke route begint vaak vanaf het VMBO of MBO. 

De voordelen van een monteur zijn

Werken als monteur brengt vele voordelen met zich mee.  Ten eerste is elke dag compleet anders. Dit komt omdat er een breed takenpakket is. Hierdoor wordt je dus constant uitgedaagd en zul je je nooit vervelen! Daarnaast geeft het werken als monteur werkzekerheid. De vraag naar monteurs is namelijk erg groot. Je kunt dus altijd wel ergens terecht. Het is mogelijk om jezelf in allerlei dingen te specialiseren. Daardoor is het altijd mogelijk om je interesses na te streven. Doordat er zo’n grote vraag is naar verschillende monteurs, is het salaris ook aantrekkelijk. Door een tekort aan monteurs zijn bedrijven namelijk bereid om meer te bieden voor een goede werknemer.  Als laatste brengt het beroep een sociaal aspect met zich mee. Je werkt namelijk vaak bij mensen thuis, waardoor je hier nog even een lekker bakje koffie kan drinken en bij kan kletsen. Ideaal voor de sociale mensen onder ons dus! Ben je helemaal geënthousiasmeerd door dit artikel? Zoek dan snel een vacature die bij jou past! Veel succes met het vinden van je nieuwe baan!

admin

Reacties zijn gesloten.