Zo val jij op tijdens een sollicitatie

Zo val jij op tijdens een sollicitatie

Het is belangrijk om tijdens een sollicitatie positief op te vallen. Hierdoor maak je meer kans op een toekomstige baan bij het desbetreffende bedrijf. Hier lees je een aantal handige tips waardoor jij mogelijk op zal vallen tijdens jouw sollicitatie.

De kledingstijl

Om te beginnen is het belangrijk dat je netjes gekleed bent voor je sollicitatiegesprek. Door je netjes aan te kleden laat je zien dat je het serieus neemt en dat je er klaar voor bent. Als je een pak in jouw garderobe hebt, is het aan te raden om deze aan te trekken. Indien je niet voorzien bent van een pak is het mogelijk om een pak te huren. Naast een pak kun je ook kiezen voor een nette outfit, bijvoorbeeld een nette spijkerbroek, een riem en een overhemd. Als je hier nette schoenen onder aantrekt kan dit ook een zakelijke outfit zijn. Echter, de kledingstijl hangt natuurlijk wel af van de betreffende werkgever.

Beleefdheid

Verder is het tijdens je sollicitatiegesprek erg belangrijk om beleefd te zijn. Als je erg stil bent zal dit in veel gevallen negatief opgevat worden. Het is belangrijk dat je aan het begin van de ontmoeting de hand schudt van de persoon waar je een gesprek mee hebt. Vervolgens is het zaak om deze persoon met u te spreken en je netjes te gedragen. Gebruik ook geen afkortingen, scheldwoorden of straattaal. Dit zal erg onprofessioneel overkomenen en past niet in het bedrijfsleven.

Vertel waarom jij beter geschikt bent dan een ander

Wanneer je ergens gaat solliciteren bestaat de kans dat je niet de enige bent. Het is hierom belangrijk om te laten zien dat jij beter geschikt bent dan ieder ander persoon. Dit doe je door te benoemen waarin jij uitblinkt. Als je bijvoorbeeld een MBA opleiding hebt gedaan, is het belangrijk om dit te vermelden.

admin

Reacties zijn gesloten.