Zo zet je de volgende stap in je professionele loopbaan

Zo zet je de volgende stap in je professionele loopbaan

Heb je al een aantal jaren een stabiele carrière en ben je klaar voor een nieuwe stap of wil je je huidige carrière nieuw leven inblazen? Misschien is het tijd om dan weer te gaan studeren of met een loopbaancoach te praten over je plannen. Wil je meer weten over Loopbaanontwikkeling? Dan zit je goed bij deze blog, want we gaan er namelijk dieper op in!

Doe genoeg research

Als je eenmaal weet welke kant je op wilt met je carrière kun je op zoek gaan naar organisaties en vacatures die aansluiten bij je wensen. Als je een geschikte vacature tegenkomt is het een goed idee om na te denken hoe je van toegevoegde waarde voor het bedrijf kunt zijn, hoe je met deze functie jouw carrière naar een hoge niveau kunt tillen en kun je bekijken of het bedrijf en de taken je aanspreken. Ook is het verstandig om te kijken of de arbeidsmarkt je de juiste kansen biedt om je optimaal te ontwikkelen. Je kunt ook in gesprek gaan bij een recruitmentbureau, want zij kunnen je meer informatie geven over de vraag en het aanbod in de verschillende vakgebieden.

Bouw een netwerk op

Het is altijd goed om een groot netwerk te hebben. Als je veel connecties hebt, hoor je namelijk als een van de eersten of er vacatures zijn die de organisatie nog niet officieel naar buiten heeft gebracht. Ook heb je een voorsprong in de sollicitatieprocedure als je de juiste connecties hebt. Verder is het belangrijk om je huidige connecties ook te onderhouden. Je kunt bijvoorbeeld naar netwerksessies gaan of naar evenementen in je vakgebied gaan. Een van de makkelijkste manieren om je netwerk op te bouwen is via LinkedIn.

Blijf altijd leren

Ook al zit je al jaren in een bepaald vakgebied, er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen en vaardigheden die je kunt leren om jezelf te verbeteren. Kijk waar je mogelijkheden liggen, welke kwaliteiten je hebt en zorg ervoor dat je up-to-date blijft met de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied.

admin

Reacties zijn gesloten.